מה זה לשון הרע? ואיך זה בא לידי ביטוי באמצעי התקשורת? מה לשון הרע באמצעי התקשורת אומר מבחינה משפטית? כל התשובות בהמשך המאמר!
מה זה לשון הרע?
רובנו מכירים את הביטוי הוצאת דיבה. למעשה, הוצאת דיבה ולשון הרע הם שני מושגים המתארים את אותו הדבר, אבל בעולם המשפט נהוג להשתמש במושג לשון הרע. הכוונה היא למקרים, בהם אדם מרגיש מושפל או מותקף ברבים כתוצאה מאמירה בכתב או בעל פה והתוצאה היא, שנגרם לאותו אדם נזק רגשי או נפשי כתוצאה ממעשה זה. חשוב לציין, שפעמים רבות ניתן לטפל בכך מבחינה משפטית ועל כך נרחיב בהמשך.
משמעות התקשורת
ככל שחולפות השנים והטכנולוגיה מתקדמת, כך כולנו הופכים לדמויות ציבוריות מבלי משים. אמצעי התקשורת בעבר היו רק העיתונות, הטלוויזיה והרדיו, אבל כיום מדובר גם על הרשתות החברתיות השונות. היות שכך, כולנו עלולים למצוא את עצמנו נפגעים ממשהו שפורסם באמצעי התקשורת השונים, כולל הרשתות החברתיות, או לחלופין, פוגעים כך באדם אחר בין אם בכוונה ובין אם לאו.
החוק העברי
בדומה לשאר המדינות המערביות בעולם, גם בישראל לשון הרע באמצעי התקשורת מקבל התייחסות בפן המשפטי וכדי שתהיה עילה לתביעה בגין לשון הרע יש להוכיח, שהדברים נאמרו או נכתבו כלפי אדם מסוים במעמד צד שלישי. כיום, בניגוד לעבר, אין צורך בהוכחת נזק וכך קל הרבה יותר לתבוע בגין לשון הרע ולכן החשיפה של כל אדם לתביעה כזו היא גדולה יותר מבעבר.
מי מטפל בזה?
אם נפגעתם מלשון הרע או שהנכם הנתבעים בתיק כזה, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום לשון הרע לייצוג משפטי הולם. חשוב לדעת, שלא כל עורך דין, שעוסק בלשון הרע הוא מומחה בתחום הספציפי של לשון הרע באמצעי התקשורת. היות שמדובר על תחום חדש יחסית והוא עדיין נמצא בשלבי התפתחות והיות שאין צורך בהוכחת נזק, חשוב לפנות למי שבאמת מתמחה בכך ולא להתפשר. כמו כן, חשוב להעסיק עורך דין מתחום לשון הרע בעל ותק וניסיון בתחום בשביל לקבל את הייצוג הטוב ביותר.
תחום: אינטרנט