לצערנו, גם בשנת 2019, אנשים רבים נחשפים לאפליה בריאיון עבודה. כביכול, זו אמורה להיות הזדמנות מרגשת להתחלה חדשה, שינוי מהותי, הגשמת חלומות אבל בפועל, אנשים רבים מגיעים לריאיון עבודה מוכנים, בטוחים שהתפקיד שלהם כשלבסוף הם מופלים.
לא בגלל הכישורים שלהם, לא בגלל היכולות שלהם, לא בגלל שהם לא מתאימים לתפקיד. בגלל שמפלים אותם. אמהות הן הראשונות להיות מופלות בראיון עבודה. כי זה ידוע. מוכשרת ככל שתהיי, טובה ומוצלחת, עדיין כשהילד חולה ואין מי שיישאר איתו בבית, את זו שנתרמת למשימה כי יש סדר עדיפויות. אבל לא רק נשים אמהות מופלות. גם אנשים מעל גיל מסוים לתפקידים ספיצפיים, גם דתיים מופלים למשרות מסוימות ועוד.
אפליה בריאיון עבודה- מדוע זו עבירה על החוק?
בישראל יש חוק. חוק שוויון הזדמנויות והוא נועד במטרה להבטיח שכל אחת וכל אחד יכול או יכולה להתקבל לכל משרה כל עוד יש לו את היכולות והכישורים הנדרשים. יש איסור להפלות בעקבות מין, נטייה מינית, הריון, אם נמצאים בתהליך של טיפולי פוריות, אמונה, השקפת עולם, הורות, גיל, גזע, דת, לאום, ארץ מוצא או שירותי מילואים.
הופלית בריאיון עבודה? מה לעשות?
אם את או אתה מרגישים שהופלית בזמן ריאיון עבודה, למשל על ידי שאילת שאלות שהמראיין שואל ללא קשר לתפקיד. שאלות כמו האם את בהריון, מי שומר על הילדים בשעות אחה“צ, כמה ילדים את מתכננת להביא לעולם, כמה מילואים אתה עושה בשנה או האם אתה שומר שבת בהחלט מעוררות חשד, יש מה לעשות בנידון. יש לפנות לעורך דין העוסק בענייני עבודה ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה. יידרשו כמובן הוכחות. כלומר מצד אחד נצטרך להוכיח שיש לנו את הכישורים הנדרשים לתפקיד המיועד והמעביד יצטרך להוכיח שהוא לא הפלה את המועמד מאותן סיבות.
תחום: מדריך חיפוש עבודה