ג'ובס פלייס

Rate this post

רבים מאתנו שמתחילים עבודה חדשה חותמים מיד על חוזה העבודה אל מול המעביד החדש, לעיתים אף מבלי לקרוא אותו ולעבור עליו. הדבר נעשה לרוב מחוסר נעימות שלנו כלפי המעביד, היות ואנו חשים מחויבות כלפיו על כך שזה עתה קיבל אותנו לעבודה. כתוצאה מכך אנו מיד חותמים על החוזה שהמעביד שם לפנינו, במקום לקחת אותו ולקרוא אותו בעיון טרם החתימה, דבר שאנו חוששים שיגרום לו לחשוב שאנו לא סומכים עליו. הדבר הינו שגיאה גדולה זאת משום שחתימה על חוזה מבלי לקרוא אותו הוא דבר שלעיתים גובל בחוסר אחריות עקב הסעיפים והאותיות הקטנות שיכולות להתחבא בו ולאחר מכן גם עלולים לפגוע בנו במישרין או בעקיפין.

שמענו על מקרים בעבר בו המעביד הכניס למשל לחוזה העבודה סעיף של קנס על עזיבה מוקדמת. לצורך העניין חוזה העבודה היה לשלוש שנים ועל כל עזיבה לפני המועד הנקוב בחוזה היה רשאי המעביד לקנוס את העובד בסכום כסף מסוים לאור ההכשרה והזמן אותו השקיע המעביד בעובד.

בנוסף, ישנם עוד סעיפים רבים שיכולים גם לפגוע בכם בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה בחשבון הבנק שלכם כמו קנס. סעיף בו אתם לא יכולים לעבוד אצל לקוח של החברה למשל הוא לא רק סעיף הפוגע לכם בחופש העיסוק, אלא עלול לגרום לכם להיות במצב בו אתם מחפשים עבודה ולא יכולים להגיע לראיונות עבודה אצל חברות שהיו לקוחות של החברה הקודמת שלכם. או למשל סעיפים של איסור על עבודה בחברה מתחרה של החברה שלכם מאותו ענף גם כן יכול להכניס אתכם לצרה.

בשורה התחתונה, חוזה עבודה הינו חוזה לכל דבר ועניין, עליכם לקרוא אותו בעיון רב, להיוועץ עם עורך דין במידת הצורך ורק לאחר שווידאתם שלא תוכלו להיפגע תחתמו עליו.

תחום: מדריך חיפוש עבודה

Rate this post