אחד הדברים המרגשים והמלחיצים בו זמנית הן עבור גברים והן עבור נשים הוא להגיע לריאיון עבודה במטרה להתקבל למשרה חדשה.
רבים מאיתנו משקיעים המון בתהליך זה, עורכים מחדש את קורות החיים שלנו, משקיעים בשליחתם למגוון של ארגונים וחברות, מתכוננים, נערכים ובסוף, השאלות שאנחנו נשאלות בכלל לא קשורות למשרה, בכלל לא קשורות לכישורים וליכולות שלנו ואנחנו מרגישים כאילו הפלו אותנו. כשלא מקבלים מישהו על רקע אפליה, הרבה פעמים מדובר בנשים אבל לא רק. אפליה יכולה להיעשות על רק מין, דת, לאום, השקפות עולם ואמונות, הריון, טיפולי פוריות או הפריה חוץ גופית, גיל, ארץ מוצא או שירות מילואים.
הדרך לדעת האם אכן הפלו אותנו בריאיון עבודה או בתהליך אחר שהוא חלק מקבלה לעבודה כמו למשל, קורס הדרכה למשל היא דרך שאלות ששואלים אותנו. למשל, מעסיק ששואל שאלות כמו אישה האם היא בהריון, האם היא מתכננת להיכנס להריון בקרוב, כמה ילדים היא מתכננת להביא לעולם, האם יש לה סידור לילדים אחר הצהריים ומה היא עושה שהילדים חולים מבחינת סידור- ועל רקע אותן שאלות היא לא מתקבלת לתפקיד – זו בהחלט אפליה. גם כאשר מבקש המעסיק מגבר לדעת את הפרופיל הצבאי שלו כדי להבין דרך זה כמה ימי מילואים הוא עושה בשנה ובסופו של דבר אותו גבר לא מתקבל לתפקיד, מדובר באפליה.
לסיכום, אופי הראיון, השאלות ששואלים וגם התחושה שאנחנו מקבלים תוך כדי בהחלט מעידים האם על מדובר באי קבלה לעבודה בעקבות אפליה או שלא התקבלנו על רקע של משהו אחר.
תחום: מדריך חיפוש עבודה