החברה הגדולה בישראל למוצרי חלב ושיווקם. תאגיד המזון של תנובה נוסד בשנת 1926 וב 1988 הפכה להיות מונופו בתחומים האלו של ייצור המזון.
בתחילת דרכה שיווקה תנובה חלב טרי לשתייה ומאוחר יותר גם מוצרי חלב אחרים כמו גבינות, לבן, יוגורט, מעדנים, קוטג'ים ועוד. עם התבססותה, בראשית שנות השלושים, החלה תנובה לשווק תוצרת טרייה נוספת של המשק החקלאי: ביצים, עופות, ירקות ופירות.
החברה מעסיקה משהו כמו 8500 עובדים במחלקות שונות.
אזור: אזור השרון
תחום: מסעדנות, מזון ואירועים