רבים חשבו שהתפוצצות בועת ההייטק בשנת 2001 תוריד משמעותית את מספר המשרות הפנויות בהייטק גם לעתיד הרחוק יותר. אך כמו בכל משבר, השוק מתעורר, צומח וחוזר לעצמו וכך גם בתחום זה. מספיקה הסתכלות קלה במדורי דרושים בתחומי ההייטק כדי לראות שהביקוש בשיאו והוא מתאים לכל סוגי הניסיון- מחסרי ניסיון ועד עתירי ניסיון. היות ומגוון המשרות גדול, אך מספר המועמדים אפילו גדול יותר, קיימת חשיבות מכרעת לקורות החיים ולכך שידגישו את יתרונותיך כמועמד על פני האחרים. אז איך עושים זאת נכון? להלן מספר טיפים חשובים.
שימרו לכם מספר עותקים של קורות החיים שלכם
קודם להגשת קו"ח וניסיונות הקבלה למשרה מסויימת, מומלץ ראשית כל לעבור על מדורי ההייטק דרושים וללמוד את סוגי המשרות שיש בנמצא. לרוב תמצאו שיש מספר נושאי משרות משותפים שלפיהם ניתן לסווג את המשרות השונות. אם יש כמה תחומים שמעניינים אתכם לפיכך, מומלץ להכין מסמך קו"ח המותאם לכל סוג משרה שכזה שידגיש את נסיונכם הרלוונטי לתחום ואת היתרונות שלכם דווקא לעיסוק במשרה המוצעת. באמצעות שמירת מסמכים ייעודים לכל סוג משרה, תחסכו לעצמכם את הטרחה שבכל פעם לשנות ולערוך את הקובץ וכך תוכלו לשמור את כל המידע הנחוץ עליכם בצורה מסודרת מבלי לנסות כל פעם מחדש לשחזר את המידע שערכתם החוצה בפעם הקודמת.
תנו לעין נוספת להציץ בקורות החיים שלכם
עוד טיפ חשוב בכל הנוגע להתמודד על משרות הדרושים בהייטק, היא אף פעם לא לסמוך על עצמכם בכל מה שנוגע להצגת הניסיון שלכם דרך קו"ח. תנו לעין נוספת לקרוא את קורות החיים שלכם ובקשו חוות דעת. עין אובייקטיבית שבוחנת את המסמך יכולה מיידית לעלות על טעויות הקלדה וגם טעויות בסדר שבו הקובץ בנוי או איך אחת המשרות מוצגת ומה תרומתה.
ואם בכל זאת אתם לא רוצים לתת לעין שלישית בלתי מקצועית לבחון את העניין? חברות ההשמה והכוח אדם, תשמחנה לסייע לכם הן במציאת העבודה והן בהכנתכם לקראת הראיון. מומלץ בראיון הראשוני כאשר פונים אליהן גם להעביר את קובץ היסטוריית העבודה שלכם, כדי שאלו יבחנו בעין מקצועית יותר מה איכות קורות החיים שלכם וייתנ ו לכם הנחיות לשינוי בהתאם.
נסו להיות תמציתיים וחדים בדרך ההצגה העצמית שלכם
במרבית אתרי הדרושים בתחום ההייטק תתבקשו מעבר לצירוף קובץ החיים, גם לחבר מכתב מקדים אודותיכם. זהו המקום להדגיש מי אתם ומה היתרונות שלכם מעבר למידע היבש הכתוב בקובץ קו"ח שלהם. במכתב המקדים חשוב להקפיד על תמצתיות – מי אתם, מדוע אתם פונים למשרה תוך ציון יכולותיכם המתאימות למשרה וציון יתרון כלשהו שלכם בתחום. זכרו כי שדה המכתב המקדים בכל מקרה מוגבל בתווים, ולכן מומלץ מראש לתרגל נוסח קבוע יחסית שתכניסו בו שינויים קטנים לפי הצורך ומציג אתכם בצורה הטובה ביותר.
העזרו בחברים
עד עכשיו עסקנו בחשיבות הגורם המקצועי- דרך ההצגה העצמית, המכתב המקדים וסידור נכון של קו"ח. אך אי אפשר להתעלם גם מהפן האישי. רבים ממי שמוצאים עבודה בהייטק, אינם מסתמכים על מודעות דרושים אלא הולכים ישר למקור- חברים שעובדים בתחום בו הם מחפשים עבודה. אם תחפשו עבודה בשיטת חבר מביא חבר, לא רק שסיכוייכם להתקבל לעבודה עולים משום שאתם כבר מומלצים, אלא שגם אתם יוצרים עבור החבר שסידר לכם את העבודה הזדמנות לקבל מתנה יפה, תשלום כלשהו וכמובן גם פידבק עבור רצינותו והחתירה לעודד את צמיחת החברה.
בשורה התחתונה, עם העצות הללו ועוד רבות אחרות המופיעות באינטרנט , חשוב לזכור כי מדובר עדיין בתהליך ארוך ולא פשוט שכדאי להעזר בו בהרבה סבלנות ולא להתייאש. ואם צריך ואין ברירה, חשוב גם לפתוח גם את הראש לתחומים נוספים שלא חשבתם לפנות אליהם מלכתחילה. גם לחסרי נסיון יש מקום בשוק הייטק ומוטב לא לשכוח זאת.
תחום: מדריך חיפוש עבודה